Kitap
Batı Dillerinin Kökündeki Güçlü Türkçe

Dilini ve tarihini bileceksin. Bilimde, kültürde, edebiyatta ilerlemek için mutlaka dilinin ve tarihinin derinine ineceksin. Eğer Türksen bu çok zor. Burada anlatılıyor, pek çok bakımdan zor. Her şeyden önce bağnaz milliyetçilikle, ırkçılıkla suçlanırsın. Batılı, bunu kafamıza yerleştirmiş. Oysa gerçek ırkçılığın, faşizmin anavatanı, kaynağı Batı. Onların da dillerini tarihlerini iyi bilmeleri bir ölçüde korunma sağlar bu illetten. Sorun dünyasal.
Dil, tarih, antropoloji çalışmalarında ilerledikçe tüm ulusların kardeş olduğunu görmeye başlıyorsunuz. Kökler aynı. Bunu görmememiz için de engeller çıkarılıyor. Ne yollarla?
Bu kitapta binlerce kök (çok eski temel) Türkçe sözcüğün Batı dillerinde (Latince, İngilizce, Almanca) nasıl yaşadığı geniş sözlük bölümleriyle gösteriliyor. Türkçe çok eski bir kök dil.
Önceki yıllar hariç son bir buçuk yıldır beni çok zorlayan, adeta canıma okuyan çalışma sonunda kitaplaştı.
KİTABIN ARKA KAPAK YAZISI:
“Günümüzde pek çok insanı mutlu eden ya da mutsuz edip kahreden… Başarı ya da felaket getiren evren, mikro dünyasının evrenidir. Ne var ki, daha üst düzey bir dünya görüşü isteyen, mikro evreniyle sınırlı kalmayı eksiklik sayan pek çok insan da vardır. Dünyada, eğer bu olumlu bir şeyse, tüm alanlarda tüm gelişmeler genellikle makro dünyayı düşünen insanlardan gelir.”
Kaan Arslanoğlu daha önce “Eleştirel Bakışla Güneş-Dil Kuramı ve İlk Güneş Dil Sözlüğü”nü yazmış ve konuyu ayrıntılı bir şekilde ele almıştı.
Bu kitaptaysa genetik araştırmalarla açığa çıkarılan insanlığın kadim göç yollarının dillerdeki izini sürüyor. Modern biyoloji ve genbilimin sunduğu yeni veriler ışığında dillerin doğuşu ve birbirleriyle ilişkileri üzerine zorlu bir çalışmaya imza atıyor. Elinizdeki kitap, yalnızca ulusal ölçekte değil, dünya dil-tarih-kültürüne katkısı da dikkate alınması gereken öncü bir çalışma!
İÇİNDEKİLER /
Irkçılığın, Bağnaz Milliyetçiliğin Ana Kaynağı Batıdır
Türkü Tarihten, Türkçeyi Dilbilimden Silmişler
Türke Düşman Hain Yetiştirmek Türkün Milli Geleneğidir
Türkü Tarihten, Türkçeyi Dilbilimden Nasıl Silmişler?
Atatürkçülük De Bir “Din” Olmuş Bu Memlekette
Atatürk’ün Bilgi ve Sezgileri Doğrulanıyor
Nasrettin Hoca’nın Kayıp Kedisi : Türkçe ve Türklük
Türkler Kültürde, Bilimde Zayıftır
İnsan Denen Tür Üzerine Temel Görüşlerim
Türkler Kendi Dilleri Üstünde Bile Bilimsel Olarak Çalışmazlar
Bu Kitap Neden Yazıldı, Neye Yarar?
Radloff Neden Bu Kadar Önemli?
Türkçeyle Batı Dillerinin Kök Ortaklığı Neye Dayanıyor?
Sadece Sözcük Ortaklıkları ile Dillerin Kök Ortaklığı Kanıtlanabilir mi?
Türkçe Anlamlı Seslerden Oluşur
Latince Ön Eklerin Çoğu Türkçeyle Uyumlu
Almanca “Ayrılmayan” Ön Eklerle Benzeşme
Türkçe Üstün Bir Dil midir, İlkel Bir Dil mi?
Dil Ortaklığının Maddi Temeli Nedir? İlk İnsanların Göç Yollarının Genetik Yolla İzlenmesi
Batı Dillerinde Türkçe Sözcük Bulmada Uyguladığımız Kurallar
ANA SÖZLÜK: RADLOFF SÖZLÜĞÜ ÇERÇEVESİNDE BATI DİLLERİNDE ESKİ TÜRKÇE SÖZCÜKLER
EK 1: TIP TERİMLERİ SÖZLÜĞÜ
EK 2: MUSTAFA CELALETTİN PAŞA’NIN “ESKİ VE MODERN TÜRKLER” ADLI KİTABINDAN SÖZCÜK ÖRNEKLERİ
EK 3: EK SÖZLÜK
EK 4: 1000 TEMEL SÖZCÜK ÜSTÜNDEN TÜRKÇE-SANSKRİTÇE-İNGİLİZCE UYUMUNUN KARŞILAŞTIRMASI
KAYNAKLAR
Kaan Arslanoğlu
Versus Kitap
Mart-2020
268 sayfa 50 TL
Birkaç internet satış bağlantısı:
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan www.insanbu.com sorumlu tutulamaz.
Nedim Pala 02.11.2020
günümüzün yüksek teknoloji uygulamalarıyla (dil öğrenen makina, PC/beyin arayüz harita, yapay zeka ) yüzlerce laboratuar test belgeleri ortalığa saçıldı. Feysbuk laboratuarında 2 yapay zeka'nın aralarında insan dil verisiyle konuşup, bi süre sonunda anlaştığı (zeka oluşturduğu) algoritma oluşturulup .. üstü kapatıldı. kendilerine göre yüksek anlamlı (kutsal) söz kalıplarıyla zikir yapan musevi, isevi ibadetler 2bin küsur yıldır.. budistlerin, hinduların belli anlamlı söz tekrarları (meditasyon) uygulaması binlerce yıldır var/ islam'da da anlamlı söz grup tekrarı (zikir) ile beyin haritasını pozitif şekilde değiştiği gerçeği ! ölçülüp biçilmiş işler. osmanlı dönemi şifa hastanelerinde tasavvuf müziği ile tedaviyi hekimler bilir ! haberleşme müh. olarak; anlamlı kelime, söz kalıplarının data paketi olarak connectomda alternatif yeni nöron grubu oluşturduğunu gördüm/ tekrarlanan veri gruplarının (data) belirli sayıda tekrarı sonrası.. sistemin ön belleğine alınarak, ana belleğe gidilmeden ulaşılması işi .. zaten bilişim tekniğinde de uzun süredir kullanılan bi uygulama (beyindeki sistemin, tersine müh. ile, bilişimde kullanımı)
Nedim Pala 21.10.2020
..devam) evet öyleydi ! günümüz teknik olanaklarıyla son geliştirilen beyin bilgisayar arayüzü uygulaması ile bu işlem kanıtlandı / haa.. şimdi buradan nereye varacağaz ? bu deneysel gerçek ile naapacağaz derseniz ?? ilk başta ! insan denilen yapının dil (anlamlı sesleri, duyarak anlama, aktarma, tekrar etme işleyip iletme mekanizması) modülünün, yeteneğinin.. (neticede her bir ses, tını.. bir frekans, bilgi data paketi) yapısal özellik olarak çok yakın diğer canlı varlıklarla olan biyolojik, genetik benzerliğine rağmen / evrimsel süreçte akıl, zeka, 'insanlaşma''da en büyük farkı yaratan, insan medeniyeti, aklı, zekâyı ''insan''laştıran modül olduğuna geliriz. Buraya geldikten sonra da.. önümüze çok geniş, çok derin olanaklar çıkar. Böyle birşey olduğunda da.. önceki yüzyıllarda olduğu gibi, mekanizmayı anlayan çok küçük azınlık bunu uygulayarak daha özgün, ileri, insani ! işlevlere erişmek için olayı kullanmaya çalışır. (ayağa düşmesin diye, sessizce üstünü örterek) daha önceki gibi, çoğunluk milyarlarcası gibileri de.. kendi ördükleri kozaları (dünyaları) içinde yaşar, aramızdan biri daha geldi geçti dediklerimiz .. insansılar gibi giderler.
Nedim Pala 21.10.2020
15 civarı.. roman, inceleme, deneme, kuramsal kitap sonrası K.A. son iki kitabında dil, dil teorisi kuramına ağırlık verdi !? bence bunun üzerinde durmak lââzım. niye ? ''insan'' adıyla tarif etmeye çalıştığımız yapının kodları.. metâryelizm'in bilim tekniğiyle daha önce ulaşamadığımız, çözemediğimiz/ evrimsel süreçte diğer canlılardan çok ileri bir aşamaya geldiği belirleyici zekâ gelişim sıçrama noktası.. ''insanlaşma'' aşaması yoksa burasımıydı ? biyolojik genetik yapıda yakın canlı türleriyle çok benzer olduğu halde / dil modülü neden bu kadar farklılık göstererek diğer benzer türlerle olan zeka, akıl düzeyini bu kadar açmıştı ? tersine mühendislik ile.. dil/duyma/konuşma/anlama modülünün connectomdaki (beyin harita) anlamlı sesler, kelimelere olan karşılığını permutasyonunu ele aldığımızda .. ortaya çıkan algoritmayı; tersine işleterek, aynı yapay zekada, öğrenen makinalarda olduğu gibi ! bir anlam, his, algı, zekâ mı üretiyordu ?