GEZİCİ DİYABET ETKİNLİKLERİ VE KAHİNTEPE KAZISI

GEZİCİ DİYABET ETKİNLİKLERİ VE KAHİNTEPE KAZISI

SON FACEBOOK PAYLAŞIMLARIMIZ

KAHİNTEPE.. GÖBEKLİTEPE’DEN DE ESKİ OLABİLİR.. Kastamonu Araç ilçesine 4 km. uzaklıktaki Kahintepe son yıllarda SİT alanı ilan edilmiş. Burada rastlanan bazı buluntulardan tepenin bir Hitit yerleşimi olabileceği düşünülüyormuş. Düzce Üniversitesi arkeoloji hocası Nurperi Ayengin arkadaşımız alanı incelediğinde çok daha eski bir uygarlığın, seramik öncesi ilk yontmataş devirlerinin (Akeramik Neolitik) buluntularına rastlamış. (İlkel biçimde taşla işlenmiş taşlar) Kazı izinlerini çıkararak 3 yıl önce çalışmalara başlamış. İlk kazılan yerlerden 4 bin yıl kadar öncesine ait birçok toprak eşya çıkarılmış… Ama çok daha önemli bir keşif yapılmış: Muhtemelen eski bir tapınak olan bu alanda bir taş yontma atelyesi bulmuşlar. Ve burada taşla ilkel şekilde işlenmiş, yarı işlenmiş ve işlenmeyi bekleyen değişik cinslerde irili ufaklı çok sayıda kaya ve taş… Pek çok heykel ve heykelcik ortaya çıkarılmış. Heykel ve heykelciklerin primitifliğine bakılırsa en az Göbeklitepe kadar eski bir yerleşim bölgesi. 12 bin yıllık.. Belki de daha eski: 14-15 bin yıllık… Henüz tarih doğrulama çalışmaları sonuçlanmamış. Sonuçlar tahmin edildiği gibi çıkarsa insanlık tarihi için çok önemli bir buluş gerçekleşecek... Göbeklitepe’den daha yeni çıkarsa yine de büyük bir çalışma olacak. Bir önemli nokta daha şu ki, bir yabancı bilim insanının öncülüğünde ve önderliğinde değil.. tamamen bize ait bir keşfe imza atılacak… Öylesine pek rastlanmıyor. Gurur ve heyecan duyduk. Bu taşlara, heykellere elimizle dokunmak ayrıca çok güzel bir histi. (22.11.2020 - 21.11.2020) (Toplam 18 fotoğraf)

GEZİCİ DİYABET ETKİNLİĞİ BU KEZ KASTAMONU’DA.. Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Diyabet Merkezi ve Düzce Diyabetli Çocuklar ve Gençler Derneği adına bu kez Kastamonulu çocuklarımız ve aileleriyle buluştuk. Bilgi alışverişi ve dayanışmamızı pekiştirdik. Bu arada Kastamonu’nun şahane bir şehir olduğunu bir kez daha gördük.. Bitmedi.. Bir taşla iki kuş.. Araç ilçesi Kahintepe’deki kazıya da gittik. İnsanlık tarihi için şimdiden çok önemli bulgular ortaya koymaya başlayan alan çalışması Düzce Üniversitesi arkeoloji hocası Nurperi Ayengin arkadaşımız başkanlığında yürütülüyor. Gurur ve heyecan duyduk.. Bir sonraki paylaşımda bu çok önemli konudan geniş bahsedeceğim… (20.11.2020) (9 fotoğraf)

GEZİCİ DİYABET ETKİNLİĞİ.. Düzce Üniversitesi Çocuk Diyabet Merkezi ve Düzce Diyabetli Çocuk ve Gençler Derneği korona döneminde çocuklarının ve ailelerinin yalnız olmadığını gösterdi.. Bolu, Karabük, Zonguldak, Ereğli ve Adapazarı'nda diyabetli çocuklar, gençler ve aileleriyle buluştu.. Dayanışmamız pekişti.. bu arada şehirlerin güzel parklarının havasını, renklerini soluduk... (14.11.2020) (27 fotoğraf)

Kaan Arslanoğlu



Yorumlar

Maximum : 1000 Karakter / Karakter Sayısı: 
0
Yorumlara gerçek ad ve soyadınızı yazmanız onay kolayllığı sağlar.
Mail adresinizi yazmanız keyfinize kalmıştır. Yorumlarınızın onaylanması da
editörlerin tamamen keyfine bağlıdır. Yılların deneyimi sonucu bu bizde böyle.
  • kaan arslanoğlu

    kaan arslanoğlu 23.11.2020

    Sayın Fahri Kumbul.. estağfurullah.. :) :)

  • fahri kumbul

    fahri kumbul 23.11.2020

    Evet Kaan Bey gerçekten tuhaf olmuş; bu gece saati yorumunu sabahleyin yorumu geri almak geldi içimden:(( Lafı bükmüş olmayayım, ama giriş kısmında muhatap karışıklığı olmuş. Kusura bakmayınız.

  • kaan arslanoğlu

    kaan arslanoğlu 23.11.2020

    Değerli Fahri Kumbul okurumuz, övüyor mu, yoksa daha çok sövüyor mu pek belli olmayan yorumunuz için teşekkürler.. :) Büyük çalışmaların sosyal medya haberleri altındaki yorumlar genellikle pek tuhaf oluyor.. İnsanlık ve internet hali.. Saygılar..

  • Fahri Kumbul

    Fahri Kumbul 21.11.2020

    İnsanlık hali; çocukluktan kalma ilkel, gelişmemiş (ya da daha yumuşak anlatımla ilk durumda kalmış) bir değerlendirme; "dünyanın kendi etrafında döndüğünü zannetme" gibi dayanıksız bir algılama olabilir, bu heyecanınız değerli Kaan Hocamız. olmayabilir de.. Haklısınız, o kadar açız ki; taklit olmayan o kadar çok şeye gereksinimiz var ki; öz varlığımız doyuralım.

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan www.insanbu.com sorumlu tutulamaz.