Düzce Üniversitesi Çocuk Diyabet Merkezi Uluslararası Standart Belgesi Aldı

Düzce Üniversitesi Çocuk Diyabet Merkezi Uluslararası Standart Belgesi Aldı

Düzce Üniversitesi Çocuk Diyabet Merkezi uluslararası kalite standart belgesi aldı. Bu belgeyi alan  dünyada 42 Türkiye’de ise 2 merkez var. İlk belgeyi Ege Üniversitesi Çocuk Diyabet Merkezi almıştı.

Diyabetin ISO’su anlamına gelen bu belgenin önemini kavrayan pek çok merkez talepte bulunuyor ve denetim sıralarını bekliyor. Aralarında Stanford, Denver Üniversiteleri gibi birçok önemli üniversite var.  

Belge üç kategoride veriliyor. Referans merkezi, ortak çalışma merkezi ve ilişkili merkez. Düzce Çocuk Diyabet merkezinin aldığı belge 2. Kademe belge. Henüz 1. kademe belge alamamasının iki nedeni var. Biri hasta başına düşen çalışan yetersizliği. Öbürü hemoglobin A1C ortalamalarının istenen düzeyin biraz üstünde seyretmesi. (Fakat bu beklenen bir şey. Çünkü Düzce Çocuk Diyabet Merkezi toplumcu tıp anlayışı gereği, sadece hastaneye gelen hastaların takibini yapmıyor. Hastaneye gelmeyen hastaları birçok yolla buluyor, getiriyor, izlemlerini yapıyor. Ayrıca pek çok başka ilden gelen zor vakaları üstleniyor. Bunlar da haliyle ortalamaları yükseltiyor. Buna rağmen sertifika alınması – belgeyi veren kurumun bu konuda özel takdiri söz konusu- gerçekten başarı.)   

 

Düzce Üniversitesi’nin Konuyla İlgili Haberi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı’na bağlı olarak çalışan Çocuk Diyabet Merkezimiz sertifiye oldu.

Çocuk Diyabet Merkezi’nin sertifiye olması için 2017 Mayıs ayında başlatılan çalışmalardan olumlu sonuç alarak, Türkiye’de 2. , dünya da ise 42. Merkez olma özelliğini gösterdi.

Üniversitemiz Çocuk Diyabet Merkezi, almış olduğu bu sertifika ile; Dünya Çocuk ve Adolesan Diyabeti Çalışma Grubu (ISPAD) altında veri toplamak, hasta bakım kalitesinde ölçme-değerlendirme ve standardizasyon oluşturmak amacıyla oluşturulmuş olan SWEET projesi tarafından “collaborative center” olarak tanındı.

Süreç hakkında açıklamalarda bulunan Dahili Tıp Bilimleri Bölümü, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu,  başvurudan sonra yoğun bir dökümantasyon süreci yaşandığını, 17 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşen teftiş sonucunda nihai karar verilerek, Çocuk Diyabet Merkezimiz, sertifika almaya hak kazandı. Denetleme süreci hakında da bilgiler veren Prof. Dr. Arslanoğlu, denetlemede; fiziksel ortam, diyabet ekibinin kadrosu ve nitelikleri, eğitim materyalleri, bilimsel yayınlar, merkezin vizyon ve misyonunu anlatan sunum, hastalarla iletişim gibi konularının incelendiğini ve tüm ekip üyeleri ve hastalarla bire bir görüşmeler yapıldığını ifade etti.

Üniversitemiz Sağlık Araştırma Uygulama Hastanesine gelen teftiş ekibi içerisinde; Hannover’den SWEET Veri Merkezi’nden Pediatrist Dr. Katharina Klee ve Budapeşte Semmelweis Üniversitesi Çocuk Diyabet Bölümü Başkanı Prof. Dr. Peter Toth-Heyn’in yer aldığını söyleyen Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu, Gönderilen 10 sayfalık raporun özetinde olağanüstü ekip dinamiği ve çocuk dostu materyallere dikkat çekildiğini belirterek, diyabet hemşiresi ve diyetisyen sayısının artırılması tavsiyesinde bulunduklarını dile getirdi.

Üniversitemiz Araştırma Uygulama Hastanesi Çocuk Diyabet Merkezi ekibinde; kendisi ile birlikte Sosyal Hizmet Uzmanı Gülşen Aytar, Diyabet Hemşiresi Figen Akçalı ve kısmi zamanlı olarak Diyetisyen Merve Karakuş’un yer aldığını söyleyen, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu, “Yeni hedef, çıtayı yükselterek aralarında Stanford, Denver gibi birçok iddialı örneklerin de bulunduğu 50’nin üzerinde ve giderek artan sayıdaki, henüz başvuran merkezler tarafından geçilmeden ilk 31 deki ‘referans merkezleri’ arasına girebilmektir.” şeklinde konuştu.

duzce.edu.tr den alındı

FOTOĞRAFLAR: 


Yorumlar

Maximum : 1000 Karakter / Karakter Sayısı: 
0
Yorumlara gerçek ad ve soyadınızı yazmanız onay kolayllığı sağlar.
Mail adresinizi yazmanız keyfinize kalmıştır. Yorumlarınızın onaylanması da
editörlerin tamamen keyfine bağlıdır. Yılların deneyimi sonucu bu bizde böyle.
  • Kaan Arslanoğlu

    Kaan Arslanoğlu 21.03.2019

    Akif'in güzel yazısını facebook sayfamda paylaştım. Teşekkürler.

  • Ilknur Arslanoğlu

    Ilknur Arslanoğlu 21.03.2019

    Özer abi, Ataman çok teşekkürler Akif yazı için de çok teşekkür ederim

  • Akif Akalın

    Akif Akalın 21.03.2019

    http://haber.sol.org.tr/blog/sinifin-sagligi/akif-akalin/cocukluk-cagi-diyabetine-toplumcu-yaklasim-258972

  • Ataman Oguz

    Ataman Oguz 19.03.2019

    Seni ve calisma arkadaslarini kutluyorum sevgili Ilknur.

  • Dr. Özer BOSTANOĞLU

    Dr. Özer BOSTANOĞLU 18.03.2019

    Sevgili Prof. Dr. İlknur ARSLANOĞLU'nu; sadece Almanca bilmesinden dolayı değil, evrensel çocuk diyabet tıbbı rekabetinde gösterdiği üstün ekip başarısından dolayı aldığı (Hannover - Almanya merkezli) SWEET sertifikasından dolayı kutluyorum...

  • İlknur Arslanoğlu

    İlknur Arslanoğlu 18.03.2019

    Sevgili H. Ünsal, AC Çobandede, Akif, Mete Demirtürk, hemşehrim Deniz, Emine ablacığım, çok içten olduğunu bildiğim kutlamalarınıza teşekkür ediyorum.

  • Emine  Yolcu

    Emine Yolcu 17.03.2019

    ❤😍🙏başarınız çalışmalarınızın karşılığı süpriz değil kutluyorum

  • Deniz Karslı

    Deniz Karslı 17.03.2019

    Kasabalı(Turgutlu) olduğunu bildiğimiz İlknur Arslanoğlu'nun başarısı Kasaba(Turgutlu)'da da gurur ve sevinç yaratmıştır.

  • mete demirtürk

    mete demirtürk 16.03.2019

    Kuru kuruya seviyorum yok arkadaş, insanı sevmek, ülkeni sevmek, dünyayı sevmek böyle bir şey. Yıllarını verecek, deli gibi çalışacaksın. Gerisi laf. İlknur Hanıma ve bütün ekibe, ne kadar teşekkür etsek azdır.

  • Ahmet cemal çobandede

    Ahmet cemal çobandede 16.03.2019

    İlknur hocamı canı gönülden tebrik ediyorum/bu konuda samimi ve özverili olduğu için başarıya ulaştı diye düşünüyorum/daha nice başarılara

  • Akif akal8n

    Akif akal8n 16.03.2019

    Tebrikler

  • H.ÜNSAL

    H.ÜNSAL 16.03.2019

    İlknur kardeş, akredite olmanızdan ve başarılarınızdan dolayı sizi ve ekibinizi kutlarım. ISO kalite yönetim sistemleri odütörlüğü yapmış, birçok sınai işletmesi denetlemiş biri olarak, tıp alanında sistem kurma sınır şartlarının ne kadar tayin edici olduğunu, sistemi yönetenlerin ne kadar meşakkatli bir görev ifa ettiklerini bilirim. Bu vesileyle sizi ve ekibinizi bir kez daha tebrik ederim. Başarılarınızın devamı dileklerimle.

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan www.insanbu.com sorumlu tutulamaz.