Tıp Bu Değil
Bu garanlık muhalefetle neyün aydunlanmasu bürader! Tabip kavesi seçimine doğru…

24 Nisan’da yapılacak İstanbul Tabip Odası seçimi öncesinde çalışma yapıyoruz. DKG’den ayrılan, TOPLUMCU HEKİMLER adıyla yeni bir grup kurduğumuz arkadaşlarla birlikte.
Bu seçim çalışması çerçevesinde yolumuzun Düzce’de kesiştiği Doçent bir arkadaşımla yaptığım telefon görüşmesinin az kısaltılmış dökümü:
Ben: Önümüzde seçim var, biliyorsun. Toplumcu Hekimler adıyla bir grup kurduk. Desteğini istiyoruz. İlk bildirilerimizin maille sana ulaşmış olması lazım. Listede yer almak istersen herhangi bir kurul için değerlendirebiliriz.
O: Grubun ismi ne dedin abi?
Ben: Toplumcu Hekimler. Haberin olmadı mı? Mail ulaşmadı mı?
O: A.. da o grupta değil mi zaten?
Ben: A.. kim?
O: A.. işte, sizinle aynı grupta değil mi?
Ben: A dediğin İ mi? Tabii, bizi destekliyor.
O: Değil değil. Benim A...
Ben: Ha, yok, onlar DKG’de hala sanırım. Demokratik Katılım Grubu. Biz ayrı grup kurduk. Toplumcu Hekimler.
O: Yok abi, o zaman ben size destek vermem.
Ben: Niye ki, bizim ne savunduğumuzu biliyor musun?
O: Yok abi, ben size destek vermem. DKG’de bir sürü arkadaşım var. Ü var, başka arkadaşlarım var. Şimdi kongredeyim, dönünce onlarla seçim çalışması yapacağım zaten. Bütün arkadaşlarım orada.
Ben: Nasıl yani, biz senin arkadaşın değil miyiz?
O: Yok arkadaşımsınız da, feodal arkadaşlığı demiyorum.
Ben: Biz seninle feodal arkadaş mıydık? Onlarla feodal değilsin öyle mi?
O: Yok abi, sen benim görüşlerimi biliyorsun.
Ben: Biliyorum bir şeyler. Burada CHP’liydin mesela. Bu çelişmiyor mu onunla?
O: Çelişmez, niye çelişsin. Buradaki arkadaşlarımın hepsi sol-sosyalist çizgide. Ben o çizgiyi desteklerim.
Ben: Hiçbiri sol-sosyalist çizgide değil. Problem o zaten.
O: Ben öyle düşünmüyorum abi.
Ben: İyi ne yapalım. Benden haber vermesi. Sonra zaman geçer, haber vermedin falan denir. İşte haber verdim.
O: Teşekkür ederim.
Ben: İyi günler sana.
+ + +
Görüşme böyle geçti. Bu arkadaşla Feodal Sokak’ta oynamışız meğer. Ötekiler siyasi arkadaşıymış! Küçük şehirde solculuk yapmanın büyük şehirdekine göre farklı riskleri vardır. Bu arkadaş burada güzel hizmetler vermişti vermesine, iyi işler yapmıştı. Ama bazı nedenlerle zor duruma düşünce, iktidar yandaşları saldırınca, o gayet zor zamanlarda ve koşullarda İstanbul’daki şen sohbet arkadaşları değil, biz durmuştuk arkasında. Feodalliğimizden… Yanlış anlaşılmasın. Siyasi bir güdümüz yoktu.
Bu tekil olayı anlatmak istemezdim normal koşullarda. Ama bizim ülkemiz solcusunun, başka on binlerce bireyde görülen tipik özelliklerini çok iyi yansıtıyor bu örnek. Yani bu yaklaşım özel değil. Son derece tipik ve genel bir karakteri yansıtıyor.
Niye solcusun? Çünkü solcu arkadaşlarım var. Peki onlar niye solcu? Benim arkadaşım oldukları için…
Solculuk ne? Bizim yaptığımız…
Sizin yaptığınız ne? Solculuk…
200 yıllık sosyalizm mücadelesi sonunda insan bilincinin yükseldiği yer: Sen kimlerdensin hemşerim?
Atatürkçü isen vatanseversin, gözünü kapa yürü… Marksistsen sosyalistsin… Kuşku yok… Alevi isen solcusun… Tanrı vergisi… Kürt isen mağdursun, direnişçisin, devrimcisin… İki kere iki dört…
Birazcık kendini sorgularsa Şemsi Paşa Pasajı’nda aklı büzüşür alimallah! Asla acaba ben yanlış mı yapıyorum kaygısı gütme… Siyasi arkadaşlıktan çıkarsın… Bir solcu doktor solcu doktorluğu nasıl yapar? Kırk kırık küp kırkının da kulpu kırık kara küp.
Ciddi bir kitaptan geçtik, yanı başındakinin aykırı bir makalesini bile sakın ola okuma! İnancın bozulur, helale el açarsın!
Sol elimizle suyu alır burnumuza çekeriz, sağ elimizle sümkürür, temizleriz. Sol elimizle başımızın dörtte birini mesh ederiz, sonra her iki elimizin işaret parmağını kulak deliğimize sokar, öylece tutar, dışarıdan gelen sesi zinhar engelleriz.
Haber fotoğrafının konuyla bir alakası yok. Komik diye koydum. Yiğit Özgür’ü pek beğenirim.
Ben de büyüklerin ellerinden, küçüklerin burjuvalarından öperim.
Kaan Arslanoğlu
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan www.insanbu.com sorumlu tutulamaz.
Gül T. 23.04.2016
İsterse çözerss a.y.asss çözersss..Başlıktan gönderme yapıyor da yazıdan ve Kaan beyin bu konuda ki fikirlerinden toplamda çıkardığı , tek cümlelik komiğimsi terbiyesiz kompozisyon başlığı olmaya aday nick name bu kadar.Anlamadığınız yer varsa sorunuz.Şuan çok dinginim.
Kaan Arslanoğlu 23.04.2016
Bu yoruma cevap verdim, çünkü ne tür karakter yoksunlarıyla uğraştığımızı ara sıra göresiniz diye. Abuk sabuk fikirler, güya pek idrakli, fakat şu yorum kutusunun altındaki üç satırı okuyup anlayamıyor. Karaktersizlik insanı aptal eder. Şunu idrak edemiyorlar veya kasten etmiyorlar: İsimsiz olarak böyle sataşma gelince arkadaşlarınızdan, tanıdıklarınızdan şüphe etmeye başlıyorsunuz. Okur da paranoyaya giriyor. Bunların umuruna mı, zaten bundan zevk alıyorlar. Ama o devri çoktan atlattık, kim olduğunu tahmin için beş saniye harcamıyorum. Sadece teşhir için yayınlıyorum. Gül T, nin yorumunu ise ben anladım. Bizi ve siteyi trollere karşı korumak istiyor. Özet bu. Bence gayet net. Saygılar.
arif yavuz aksoy 23.04.2016
İçinde amk geçen başlıklı yorumu gönderen kişi Kaan Arslanoğlu'na gönderme yapmış. K.A.'nun insanlığın sosyal zeka kıtlığı üzerine yorumlarına binaen o da böyle bi yorum yapıyor. Ve geyikli dokundurma ekliyor. Tarzı hoş olmayabilir. Söyledikleri de doğru olmayabilir. Ama en azından ne dediği anlaşılıyor. Bu önemli. Çünkü Arslanoğlu da bu yoruma cevap vermiş. Bu yorumcunun kim olabileceğine dair benim de kuvvetli şüphelerim var. Ki Arslanoğlu'nun da şüphesi sanırım benle aynı yönde. O da karşı dokundurma yapmış. Buraya kadar anlaşılmayacak birşey yok benim açımdan. Ama benim sorum şu: sonraki yorumları yazan kişi ne demek istemiş? İşte ben onu çözemedim. a.y.a. çözemesss
Gül T. 23.04.2016
+kim onlar değil, bu da net. Seninkiler değil sen değilsin ben de değilim belki onlar sayın ‘……AMK’ azlar maalesef mücadelesi iyiden insandan yana olanlar. Koşullar neredeyse hiçbir zaman bu taraftan yana olmadı ama mücadele etmekten yorulmadı azınlıkta ki insanlar yorulmaz da merak etme. Senin gibiler iyi bilinir ortamların klavye kahramanı bitirim tip seni seni… Anlamadığını kendine ad bile yapamayan muhalefeti bile boş, ilgi çekme girişimcileri, bir cümleyle kendinin ne önemli bir zeka küpü olduğunu görebildiğimiz kinciler iyi bilinir.Ateş olsan cürmün kadar bile yakamazsın. Ama senden çok olunca dışardan bir şeye benzediğiniz sanılıyor. Evet, bende klavye başında artistlenirim değerli karakter Mahmut hoca edasıyla isyan ederim işte böyle yapacak bir şey yok.
Gül T. 23.04.2016
Kendimi durduramıyorum, gün geçmiyor ki bir trol daha yetişmesin al bir tane daha kendinde olmayanın lafını yapıyor.Hayatımızı gasp edenlerin fikirdaşları ve eylemdaşlarının pişkinliği sağolsun, sahte dostların eksikliği sorunmuş ,feodal ilişkiler ya onları eleştirme hakkınız olamaz tabii.Bu siteyi takip ettiğine dair şüphelim.En zor şeylerden biri dost olmak ve dostluğu devam ettirmek hatta yüzysel ilişkiler bile devm edemzken .Keşke silinseler diye düşünüyorum ben bazen bir kaybolsalar ama dibimizdeler gelişemiyorlar da işte silinmiyor da. Onlar da daha çok varsa kaldysa bir zeka kırıntısı ya da aklı başında biri onu silmekle ve sildirmkle meşguller çok meşguller zekadan hep, sonra sıra kendilerini sildirmekte :)Aralarında becerikli çok mesel daha kendi sahip olamadığı beceriyi sorgulamak , dostlukta da en önde onlar var çok dostları olur çünkü tavırda da üslupta da sosyal art niyetliler :) Kalemi sağlam olanların ,iyi yüreklilerin , mücadele edenlerin yanında olunur onlar kim+
Kaan Arslanoğlu 22.04.2016
Ağzı bozuk sayın yorumcu, şu AMK ile adını veren arkadaş, anlama özürlüsün ama, ben ağzımı daha fazla bozmam. Bu ülkede bu koşullarda 40 yıldır toplumsal muhalefet yapıyoruz. Çok dost kazandık, halen de çok dostumuz var, sen anlamasan da. Bu işler kolay mı yürüyor. Sağlam dostlarımız sayesinde. Çürük dostu, yamuk eski arkadaşı yanımızda tutmayız. Hadi uzaklaş deriz. O da mı hakkımız değil. Üstelik tek kişi kalsak ne olacak. Gerçeğe yalnızca gerçeğe aşık mıyız, değil miyiz. Bir daha adam gibi ve ismini vererek yorum yazacaksan yaz, yoksa öteki yaşayan leşlerin arasına tekrar dön.
İNSANLIK SOSYAL ZEKA FAKİRİ AMA BEN ONLARIN AMK 22.04.2016
Şu siteye bu kadar zamandır bakarım, sizinle arkadaşlığını yürütebilen bir kişi bile görmedim. Silin gitsin elemanı, kazanmayı beceremezsiniz zaten.
arif yavuz aksoy 21.04.2016
eski insanbu'nun eski yazarlarından coşkun canıvar (ülker işçileri ve silikozis yazıları vardı hafızam beni yamultmuyosa) demokratik katılım grubu listesinde. galiba politika böyle bişe. sonra bana faşist diyoğuz. barbar diyoğuz. maçist pislik diyoğuz. manyak konan diyoğuz. diyoğuz oğlu diyoğuz. e buna da bişe deseğize. bi de 30 yıldır ne zaman görsem dimağımı iğfal eder diye korktuğum, bilgi'de yaratıcı yazarlık hacılığıyla kariyerine devam eden eski kadındoom hocasını da başlarına goymuşlar ki oy oy oy! tabii bunlara değil o oy! rey manasına gelen oyumu cromdan bunlara vermicem. hatta vermiiiceem vermiicem; kuruyup gitse de vermiicem; ıhhh ıhhh vermiicem! bi deee... benim azmandaşım bi aga var. herif siz solcu tayfasının "emekçinin emeğini sömüren hain amele çavuşu, gomprodor uşaa" falan diyeceğiniz model bi adam resmen. agayı da ana listede görmedim mi!? anam, beynimden vurulmuşa döndüm. ha guzularıma benim. verin bunlara oy da daha iyi bellesinler ebeğizi. a.y.a. ebeleri sevsss